به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، علیرضا شعبان نژاد عصر چهارشنبه با بیان اینکه آمار تولیدات کشاورزی کشور در سال زراعی گذشته 107 میلیون تن بوده است گفت: با برنامه ریزی های دولت در راستای تقویت و توسعه بخش کشاورزی پیش بینی می شود آمار تولیدات تا پایان امسال به 120 میلیون تن برسد.
وی افزود: در سال 1357 تولیدات کشاورزی کشور در مرز 27 میلیون تن قرار داشت که طی سالهای گذشته جهش قابل توجه ای در این بخش رخ داده است.
وی گفت: تولیدات فعلی کشاورزی کشور توانایی تامین نیاز 200 میلیون نفر را دارد که بر این اساس علاوه بر 75 میلیون نفر جمعیت ایران 125 میلیون نفر سایر کشورهای دنیا را تامین کند.
مدیر کل پشتیبانی و تجهیز شبکه ترویج وزارت جهاد کشاورزی بیان داشت: ترویج، ابزاری امروزی است که با فعال شدن این سیستم در کشور از منابع موجود می توان بهترین بهره وری را داشت و از هزینه های اضافی جلوگیری کرد.
وی افزود: متاسفانه با برنامه ریزی های نادرستی که در بخش کشاورزی طی سالهای گذشته انجام گرفت اراضی کشاورزی تفکیک و خرد شد و بدین لحاظ ضرر زیادی به بخش کشاورزی کشور وارد کرد و دولت نیز این موضوع را ممنوع کرد.
وی با توجه به اینکه 14 درصد تولید ناخالص ملی مربوط به بخش کشاورزی است گفت: بخش کشاورزی با برخورداری از 25 درصد اشتغال و 21 درصد صادرات غیر نفتی کشور به عنوان مهمترین بخش اقتصادی و محور برنامه های توسعه اقتصادی کشور مطرح است.
شعبان نژاد بیان داشت: در سال گذشته 55 درصد از اشتغال ایجاد شده در روستاهای کشور مربوط به بخش کشاورزی بوده که این موضوع نشان دهنده ظرفیت بالای توسعه کشاورزی در روستاهاست.
وی افزود: همچنین در سال زراعی گذشته 50 درصد زمین های زراعی به صورت دیمی و 50 درصد آنها به صورت آبی کشت شده که 13 درصد تولیدات کشاورزی به زمین های دیمی و 85 درصد تولیدات به زمین های آبی اختصاص داشته است.
وی گفت: کشاورزان باید در راستای یکپارچه سازی اراضی کشاورزی از آموزش و ترویج در بخش کشاورزی استفاده و تلاش کنند با بهره گیری از تسهیلات دولت از شیوه های سنتی به سمت بکارگیری روش های جدید در کشاورزی روی آوردند.
مدیرکل پشتیبانی و تجهیز شبکه ترویج وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: وجود بیش از 400 هزار هکتار اراضی قابل کشت در سطح استان، تولید میوه های گرمسیری، تولید انواع میوه های خارج از فصل، دام مرغوب و دسترسی به آبهای آزاد برای بهره گیری از ظرفیت های صیادی و شیلاتی از توانمندی های بخش کشاورزی این استان است.
وی افزود: با برنامه ریزی مناسب برای استفاده بهینه از قابلیت های کشاورزی این استان می توان گامی موثر برای توسعه همه جانبه منطقه برداشت.
شعبان نژاد سیستان و بلوچستان را یکی از نقاط مستعد توسعه بخش کشاورزی در کشور توصیف کرد.
مراسم جشن توانمندی بخش کشاورزی شهرستان خاش با حضور جمعی از مسئولان استان و شهرستان در اردوگاه دره گل در دامنه کوه تفتان برگزار شد.
نظر شما